e-Ügyintézés

Az e-Ügyintézés lehetőségének elérése gondviselő/szülő részére

 

  1. Tanulói jogviszonnyal rendelkező gyermek gondviselői/szülői a KRÉTA ellenőrzőben érik el az e-Ügyintézés modult.

Felhívom a figyelmét, hogy az e-Ügyintézés felülete csak böngészőprogramból megnyitott KRÉTA ellenőrzőből érhető el, mobil applikációból nem. /Kérem az előbbiekről a gondviselőket/szülőket a KRÉTA e-napló faliújságján keresztül szíveskedjenek tájékoztatni 2019. március 8. (péntek) napjáig./

2.    Tanulói jogviszonnyal még nem rendelkező gyermek (pl.: beiratkozó) gondviselői/szülői a https://eugyintezes.e-kreta.hu/ címen található e-Ügyintézési felület jobb felső sarkában lévő ”Bejelentkezés”-gombra kattintva érhetik el a modult.

Az  ” Új ideiglenes felhasználó” funkciót kiválasztva hozhatnak létre ideiglenes belépési jogosultságot. A regisztráció során meg kell adni a nevet (Családnév és Keresztnév(ek)), e-mail-címet, a belépéshez választott felhasználónevet és a választott jelszavat (a jelszónak min. 6 karaktert, legalább 1 db nagy betűt A-Z és legalább 1 db számjegyet 0-9 kell tartalmaznia).

 

3.    Tanulói jogviszonnyal már nem rendelkező tanulók (pl.: bizonyítványmásodlat-igényléshez) a https://eugyintezes.e-kreta.hu/ címen található e-Ügyintézési felület jobb felső sarkában lévő ”Bejelentkezés”-gombra kattintva érhetik el a modult.

Az  ” Új ideiglenes felhasználó” funkciót kiválasztva hozhatnak létre ideiglenes belépési jogosultságot. A regisztráció során meg kell adni a nevet (Családnév és Keresztnév(ek)), e-mail-címet, a belépéshez választott felhasználónevet és a választott jelszavat (a jelszónak min. 6 karaktert, legalább 1 db nagy betűt A-Z és legalább 1 db számjegyet 0-9 kell tartalmaznia).

 

A fentiekben leírtakat és a lenti levélben foglaltakat is kérem az intézmény honlapjára kihelyezni, illetve a honlap hiányában a helyben szokásos módon az intézményben kihirdetni 2019. március 8. (péntek) napjáig.

 

Felhívom a figyelmét, hogy amennyiben az intézmény KRÉTA rendszerébe elektronikus ügyirat érkezik, akkor ahttps://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=17760709 oldalon leírtaknak megfelelően kell eljárni az e-ügyintézés modulban.