Arany László Megyei Meseíró Verseny a Tarnamérai Általános Iskolában

A Tarnamérai Általános Iskola az Egri Tankerületi Központ támogatásával 29. alkalommal, 2022.04.29-én rendezte meg az Arany László Megyei Meseíró Versenyt.
A megyei fordulóra már csak korcsoportonként 1-6. legjobb meseíró érkezett a területi fordulóra 22 általános iskolából beérkezett 82 mese alkotói közül.
A megyei fordulóra 11 általános iskola küldhette el versenyzőit, ők a mezőnyben a legjobbak voltak a meseírásban. A megyei fordulóra a következő helyekről jutottak be tanulók: Hatvan 5. sz. Általános Iskola, Egerből a Tinódi Sebestyén Tagintézményből, Karácsondról, Szerencsről, Vámosgyörkről, Apcról, Felsőtárkányból, Balatonból, Detkről, Visontáról , Tarnaméráról.
Az elkészült alkotásokat 5 főből álló szakmai zsűri értékelte a területi fordulóban, majd a megyei fordulóban: Szalkai Mária a Heves Megyei Tehetségsegítő Tanács Titkára, Abriháné Karniczki Csilla magyartanár (Hevesi Katolikus Újtelepi Ált. Iskola), Szabó Sándorné a Hevesi Városi Könyvtár volt könyvtárosa, Göröcsné Orsó Ágnes könyvtáros. Kovács Sándor (zsűri elnöke)magyartanár a Hevesi József Általános Tagiskolából.
A Himnusz hangjainak felcsendülését követően Kassáné Dér Gizella intézményvezető köszöntötte a megnyitó ünnepség résztvevőit. Majd Kovács Sándor, a zsűri elnöke osztotta meg a jelenlévőkkel ünnepi gondolatait. Ezután az 5. osztályosok A fortélyos lány mesejelenetet adták elő, a néptáncosok pedig Rábaközi dussal örvendeztették meg a jelenlévőket. Iskolánk tanulói Fenntarthatósági témanapon vettek részt, amíg a versenyzők mesét alkottak.
Az ünnepélyes megnyitó után. A meseíró gyermekeknek előre megadott meseelemek felhasználásával másfél óra alatt kellett mesét alkotni.
Az alkotó munka befejeztével egy finom ebéddel láttuk vendégül a versenyző gyermekeket, majd kézműves foglalkozáson vehettek részt, ahol újra hasznosított anyagból anyák napi ajándékot készítettek.
A versenyző gyermekeket kísérő pedagógusoknak, érdeklődőknek bemutattuk inttézményünkben folyó tehetséggondozó munkát.
Színesen töltöttük, és eredményesen zártuk a nap programját.
A megjelent versenyzők között a következő eredmények születtek:
I. Korcsoport: (3.-4. o.)
1. Domoszlai Zorka (Vámosgyörk)
2. Huncsik Henrietta (Eger- Tinódi Sebestyén Tagiskola)
3. Simon Jázmin (Hatvan 5. sz. Ált. Isk.)
4. Gubik Luca ( Hatvan 5.sz. Ált. Isk.)
5. Balaton virág Bora ( Vámosgyörk)
II.Korcsoport: (5.-6.o.)
1. Váradi Dzsesszika (Visonta)
2. Veres Mira Anna (Visonta)
3. Garai Csenge (Visonta)
4. Bacsi Alina ( Tarnaméra)
5. Kelemen Blanka (Felsőtárkány)
6. Esvég Levenete (Tarnnaméra)
III.Korcsoport: (7.-8.o.)
1. Benedek Réka (Visonta)
2. Valaska Renáta (Visonta)
3. Juhász Bálint (Balaton)
4. Kocsis Iringó (Detk)
Gratulálok a helyezetteknek! Jövőre is várjuk a meséket!
Támogatóink voltak: Egri Tankerületi Központ, Tarnaméra Község Önkormányzata, Nyírfa Máté Főző Szerviz KFT. Köszönjük.
Kassáné Dér Gizella intézményvezető
+33
0
elért ember
1
Aktivitás
Bejegyzés kiemelése
1