Farsangolás iskolánkban

2022.02.18-án iskolánkban a hagyományos farsangi bál a járványhelyzetre való tekintettel elmaradt, ezért a tanórák mellett a szünetekben, amelyek hosszabbak voltak, sokat mókáztunk..
1. szünetben farsangi fánk evése volt a feladat, zenehallgatás mellett.
2. szünetben tombolahúzásra került a sor. Többnél több ajándék volt, amit megnyerhettek a gyerekek és a tanárok is egyaránt. Akik nem nyertek semmit, azok sem mentek haza üres kézzel, mert gyümölcslét kaptak.
3. szünetben közös Jerusalema tánc volt. Majd a jelmezbe öltözöttek bemutathatták érdekes, színes jelmezeiket.
A délelőttöt a felsősök játékos, ügyességi feladatokon való részvétellel zárták, osztályonként csapatokra osztva.
Egyik feladatban egy labdát kellett a padról lefújni úgy, hogy az beleessen egy zsámolyba. A csapatok minden tagjának teljesítenie kellett a feladatot, majd csak utána mehettek tovább.
A következő állomáson a csapattagok csipeszeket csíptettek ruháikra. Ennek lényege az volt, hogy le kellett szedni egymásról a csipeszeket, majd magukra csipeszelni. Akin több csipesz maradt a végén, az nyert.
A következő feladatban gólyalábazniuk kellett a gyerekeknek. Minden gyermek ügyesen teljesítette a feladatot.
A 4. feladatban mindenki kapott egy szívószálat és egy tányér pattogatott kukoricát. A pattogatott kukoricát egy másik tányérba kellett helyezniük a szívószál segítségével. Nagyon ügyesen teljesítette minden gyermek a feladatot.
Az 5. és egyben az utolsó játék seprű táncoltatása volt. A csapatok minden tagja egy kört alkotott. Kaptak egy seprűt, melyet zenére körbe kellett adogatniuk. Ha megállt a zene az a csapattag, akinél a seprű volt kiesett, majd leült. A többiek folytatták. Minden gyermek nagyon élvezte. Egyik másik gyermek ugrált közben, vagy akár énekelt.
Ez a nap mókázással telt, sikerült a telet elbúcsúztatnunk, reméljük a tavasz hamarosan beköszönt hozzánk.
Czirják Emese tanuló