Pályaorientációs napot tartottunk iskolánkban

Iskolánkban immár hagyománnyá vált, hogy egy tanítás nélküli munkanapon Pályaorientációs napot tartunk tanulóinknak. Ez történt most is, csakhogy ez alkalommal egy különleges vendéget sikerült megnyerni.
Háger József úr érkezett hozzánk Hevesről a Hősök téri világboltból.
Érdekes előadást tartott gyermekeinknek a virágkötő szakmáról, és ezután gyönyörű virágcsokrokat kötött a tanulók segédletével, akik kedvenc tanárainknak adhatták ezt át. Befejezésül Advent közeledtére gondolva egy gyönyörű általa készített Adventi koszorút kapott iskolánk ajándékba.
Jó hangulatban, nagy érdeklődés mellett zajlott a foglalkozás.
Sikerét az is bizonyítja, hogy tanulóink megkeresték Háger Józsefet, és külön is érdeklődtek a virágkötészet iránt.

Köszönjük Háger József úrnak, hogy felkérésünkre örömmel vállalta a gyermekek számára hasznos, eredményes program tartását!

Ezután filmvetítésekre került sor, melynek során különféle szakmákkal ismerkedtek meg iskolánk tanulói.
Majd az osztályok szétszéledtek faluszerte, és ellátogattak üzletbe, intézménybe, irodába, vállalkozásba, üzembe, ahol életszerűen ismerkedhettek meg a különféle foglalkozásokkal.

Az 1. osztályosok az Iparcikk boltba, a 2. osztályosok Szabó pékségbe, a 3. osztályosok és a 4. osztályosok a Polgár Transzhoz, az 5.-esek a SPICCO Kft-hez, 6.-osak BOTT Hungáriába, 7.-esek Gyógyszertárba és a Polgármesteri Hivatalba, a 8.-osok ÁFÉSZ irodába és Polgármesteri Hivatalba tanulmányozták a foglalkozások jellemzőit.

Köszönjük fogadó és segítőkészségüket: Lukács Lászlónak, Szabó Edinának, Polgár Tibornak és családjának, Varga Csabáné Zsuzsikának, Bott Hungáriának, Heiling Anikónak, Dr. Konzili Róbert gyógyszerésznek, Tímár László polgármesternek, Nagy Hajnalka ÁFÉSZ elnöknek.