Pályaorientációs napunk volt…

Több éve hagyománnyá vált iskolánkban, hogy egy tanítás nélküli napot pályaorientáció céljából használunk fel. Ez alkalommal egy novemberi napon ismerkedtek tanulóink a különféle szakmákkal illetve a nagyobbak osztályon belül vetélkedtek szakmaismeretükről.
A Pályaorientációs napot megelőzően rajzpályázatot hirdettünk tanulóinknak. Alsó tagozaton Ezt a szakmát ismerem, felső tagozaton Mi szeretnék lenni? témában, melynek eredményét a programnapon hirdette ki a zsűri, melynek elnöke Juhász Emőke, tagjai: Kovácsné Zazravecz Ildikó és Szarvas Zsoltné pedagógusok voltak. Eredménye: alsó tagozaton 1. Német Rubina 4.o., 2. Bánka Boglárka 4.o., 2. Csintalan Noémi 4.o., különdíjas Ócsai Dániel 3.o., Sipos Vivien 4.o. Felső tagozaton 1. Nagy Nikol 6.o., 2. Pásztor Vivien 6.o., 3. Gondi Miléna 5.o., különdíjas Harangi Fanni 5.o.
A nap programját „Mézes reggelivel” indítottuk. A Heves Megyei Méhész Szövetség jóvoltából Pecze Gábor méhész tartalmas, érdekes előadást tartott a méhekről és a méhészkedésről, melyet tanulóink érdeklődéssel hallgattak. Ajándékba hozott minden gyermeknek előre csomagolt tasakos mézet, amit hazavihettek. Az előadás után pedig akác és virágmézes kenyeret kóstolhattak. Köszönjük, hogy tanulóink sok új ismeretet szerezhettek, és megízlelhették a finom terméket.
Ezt követően valamennyi osztály elvonult tantermébe, és hasznosan töltötte el a délelőttöt. Szerepjátékokat játszottak a foglakozásokhoz kötődően, vetélkedtek, volt Puzzle, TOTÓ, néztek kisfilmeket szakmákról, Activityztek, keresztrejtvényt fejtettek, kókuszgolyót készítettek, egy szülő szakma bemutatót tartott, a nyolcadikosok POM mérésben vettek részt, majd egyéni pályaválasztási tanácsadás folyt az egri pályaválasztási szakszolgálat jóvoltából.
Nyugtázhatjuk, hogy egy jól sikerült, célt elérő nap eseményeinek részesei lehettük valamennyien.