Így ünnepeltük március 15-ét…

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulójának tiszteletére iskolánk ünnepséget szervezett, hogy közösen emlékezzünk az 1848. márciusi eseményekre. Felidézzük Petőfi Sándor alakját, aki ebben az évben ünnepelné születésének 200. évfordulóját.
Elsőként 8. osztályosaink a Rákóczi indulóra behozták a magyar zászlót. Ezt követően az Iskolai kórus előadásában Tóth Rita vezetésével a Himnusz csendült fel.
Majd Kassáné Dér Gizella intézményvezető köszöntötte az ünnepségen jelenlévőket, beszédében a 48-as hősök kapcsán kiemelte, hogy ma is példát meríthetünk bátorságukból , ön- és mások iránti felelősségérzetükből, összefogásukból, és abból, ma mit is jelent a szabadság és a haza.
Iskolánk tanulói az ünnepre kokárdát tűztek szívük fölé és felkötötték iskolánk jelképét, a nyakkendőt, ami az összetartozást jelképezi számunkra.
7. osztályosaink az iskolai kórussal közösen irodalmi előadást tartottak, méltóképpen emlékezve, alkalomhoz illő jelmezben idézték fel az egykori eseményeket, a márciusi ifjak közül legfőképpen Petőfi Sándor alakját. A műsort Kis Angelika tanárnő tanította be.
Ezután a Tarnamérai Nyugdíjas Egyesület katonadalokat adott elő egy csokorban, melyet nagy taps fogadott.
Befejezésül a néptánc foglalkozásokra járó tanulók két csoportja adott elő egy-egy produkciót, megörvendeztetve ezzel a közönséget. A táncokat Szabó Zoltán néptánctanár tanította be. Az előadásoknak nagy sikere volt.
Ünnepélyes keretek között hirdettük ki a 175m-es futóverseny helyezettjeit.
Zárásképpen elhangzott a Szózat, majd megtörtént a magyar zászló kivitele.
Így emlékeztünk meg méltósággal az 1848-49-es szabadságharcról.
Köszönet mindenkinek , aki munkájával hozzájárult az ünnepség színvonalához.