Európai Diáksport Nap

Beszámoló az Európai Diáksport Napról

2021.09.24

A Tarnamérai Általános Iskola tanulói legnagyobb örömére, az intézmény részt vett a 2021-es év Európai Diáksport Napján. Az iskola tanárai sokszínű programmal lepték meg a diákokat. Az egész nap a sportról, és az egészséges életmódról szólt.

A napot nyolc órakor zenés reggeli tornával kezdte a diáksereg Kovács Tamás tanár úr vezetésével. A bemelegítés után tízórai következett, majd a tornateremben sor került a sport témájú rajzpályázat eredményhirdetésére. Nagyon szép munkák születtek, nehéz volt a zsűri dolga, ezért a helyezések mellett számos különdíjat is kiosztottak.

Tíz órakor a felső tagozatosok utcai futóversenyen vehettek részt, hol összemérhették állóképességüket. A lányok és fiúk külön kategóriában indultak. A gyerekek becsülettel teljesítették a távot, ki gyorsabban, ki lassabban, de nem volt jellemző a séta. A célba érkezőket hangos üdvrivalgás fogadta.

Tizenegy órakor következett az alsó tagozatos diákok mezei futóversenye az iskola utcájában lévő sportpályán. A gyerekek korcsoportonként, és nemenként versenyeztek. A versengést nagyon élvezték az alsósok, akkora sikere lett, hogy a közeljövőben meg kell ismételni, hogy azok a tanulók is esélyt kapjanak csillogó érmeket szerezni, akiknek most nem sikerült.

A Futóversenyeken éppen nem induló tanulók elsősegély ismereteiket bővíthették, amikor részt vettek az iskolai elsősegély szakkör bemutatóján, amit Juhászné Zaja Mónika vezetett. Nagyon tanulságos, és az életben is hasznos ismereteket szerezhettek a gyerekek, ha figyelemmel kísérték a bemutatót. A bemutató témája egy tornatermi baleset kezelése volt.

A tornateremben sorversenyen vehettek részt a legkisebbek, az iskola mögötti pályán pedig a méta játékban mérhették össze tudásukat a 7. és 8. osztályos diákok. Nagy küzdelem folyt a pályán, a játékot mindenki élvezte.

Az utolsó, és talán a legjobban várt program a felsősök labdarúgó bajnoksága volt. 12 órakor az iskola mögötti füves pályán mérkőztek meg a csapatok. A pályán nagy, de sportszerű küzdelem zajlott. Nagyon szoros, kiegyenlített küzdelem után a nyolcadik osztály nyerte a tornát, de a többiek sem búslakodtak, a játék élménye kárpótolta őket.

Az eredményhirdetés után 13.30-kor mindenki kellemesen elfáradva, de élményekkel teli térhetett haza.

A sportnap elérte a célját, a gyerekek jól szórakoztak, és tettek egy lépést az egészséges életmód felé.

Kovács Tamás

testnevelő